General

Isfiskeutstyrsliste

Hvis du planlegger en jomfrureise på is med stang og hjul, må du være oppmerksom på hvordan isfiske skiller seg fra fint vær. Hvis du ikke er riktig utstyrt og forberedt, risikerer du i beste fall en veldig ubehagelig utflukt og i verste fall en farlig. For det første endrer is din tilnærming og hva du må ta med til fiskehullet ditt, utenfor fiskeredskapene. Selvfølgelig påvirker sjansen for å lykkes direkte å kjenne riktig type fiskeredskap for bruk på is. Du kan se sealine-products.no for å få det beste utstyret.

Når du pakker for din første isfisketur, bør du vurdere miljøet rundt deg.

Tempen vil falle under frysepunktet og noen ganger under null. Du vil ikke bli skjermet for vindkulingen av trær med mindre du fisker på en veldig liten frossen dam.
Motsatt, når solen står høyt på en lys dag, vil ikke øynene og hodet være i ly for de ultrafiolette strålene.

Selvfølgelig trenger du en slags stang, spole og line. La oss se på isfiskeutstyret du trenger.

Konvensjonell stang, hjul
Du kan spare noen dollar ved ganske enkelt å gå med fiskeutstyret ditt for fint vær, så lenge stangen er lett til middels action og ikke for lang. En 5–6 fot stang med enten agnkast, spinn eller til og med enkeltvirkende hjul (på grunt vann) fungerer alle fint på is. De eneste ulempene inkluderer klønete til lange stenger, inkludert stangens bøyning mens du heiser og svinger en fisk gjennom ishullet og dens uhåndterlige natur når du pakker den på isen.

Agn, lokker
Flertallet av isfiskere bruker agn, inkludert alle de vanlige: meitemark, egg, mais, elvefisk, noen ganger krepsdyr og larver. Power Bait og lignende sammensetninger fungerer også. Når det gjelder lokker, rangerer jigger og plastrester like ved agn i popularitet. Lyse farger gir ofte de beste resultatene på grunn av is- og snødekket over vannet. Noen tips-ved hjelp av vindkraft eller en liten motor-vil til og med jigge lokket for deg mens du holder hendene varme under lårene på bøtta eller avføringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *